انواع تشک مواج

انواع تشک مواج

چه کسانی ممکن است به زخم بستر مبتلا شوند؟

هر کسی که طولانی مدت در حالت نشسته یا خوابیده قرار گرفته باشد در خطر ابتلا به این نارسایی می باشد. اگر فردی دچار مشکل حرکتی باشد، از ویلچر استفاده کند و یا بیشتر زمان خود را در تخت سپری کند، احتمال ابتلا به زخم بستر شدت می یابد.

با این حال حتی افراد عادی نیز که به دلیل یک بیماری مجبور به ماندن در تخت برای طولانی مدت هستند، ممکن است در خطر ابتلا به آن قرار بگیرند. برخی از بیماریهای مزمن نظیر دیابت و تنگی سرخرگ ها به دلیل ضعف گردش خون می توانند پروسه درمان زخم بستر را با مشکل روبرو کنند.

این بیماری معمولا بر روی قسمت های استخوانی بدن که چربی زیادی نداشته باشند راحت تر شکل می گیرد. بیشترین میزان به وجود آمدن آن نیز بر روی پاها در قسمت پاشنه و قوزک گزارش شده است.

دیگر قسمت هایی که مستعد ابتلا به این بیماری هستند شامل پایه ستون فقرات یا به اصطلاح استخوان دُم، تیغه های شانه، پشت و دو طرف زانو و پشت سر می باشد. اگر فکر می کنید در خطر ابتلا به این بیماری هستید، باید به جای تخت بیمارستان بر روی تشک های مخصوص پیشگیری و درمان، طول درمان خود را ادامه دهید.

 

برای کنترل زخم بستر چه کاری می توانیم بکنیم؟

بر روی زخم بستر نخوابید. با استفاده از یک بالش یا پدهای فوم دار فشار را از قسمت مربوطه بردارید. تشک مواج به انگلیسی: anti-bedsore mattress می تواند روی تخت یا صندلی چرخدار شما استفاده شود و فشار بر روی آن نقطه را کمتر یا آزاد کند.

زمانیکه به پهلو خوابیده اید سعی کنید فشار مستقیمی بر روی استخوان لگن خود وارد نیاورده و با استفاده از یک بالش سعی کنید فشار را بر روی طرفی دیگر وارد آورید. زمانی که بر روی تخت در حال استراحت هستید سعی کنید حداکثر هر 2 ساعت یک بار موقعیت خود را تغییر دهید.

به کمک یک تشک مواج می توانید این کار را به صورت اتوماتیک انجام داده و با خیال راحت به استراحت بپردازید. در نهایت چه وقت می توانیم بگوییم که زخم بستر ما در حال بهبودی است؟ بعد از چند هفته درمان مستمر با دیدن کوچک تر شدن زخم، کمتر شدن مایعات خروجی از آن و ایجاد پوست و بافت صورتی رنگِ جدید می توانیم امیدوار باشیم که روند بهبود و درمان در حال جوابگویی می باشد.

انواع تشک مواج

انواع تشک مواج

تشک مواج مناسب نقش مهمی در روند بهبودی بیمار خواهد داشت. خوب است بدانید که شرایط بیمار در تعیین نوع تشک بیمارستانی برای او تاثیر گذار است. تشک های مواج در دو دسته کلی تشک تخم مرغی که به آن ساده تخم مرغی یا زنبوری هم گفته می شود و تشک سلولی تولید می شوند.

به طور کل تشک های مواج سلول های بادی دارند که باعث می شود بدن بیمار دچار بی تحرکی روی تشک نشود؛ اما اینکه تفاوت انواع تشک های مواج چیست؟ کدام تشک مواج برای بیمار ما مناسب تر است؟ در این مطلب پاسخ داده شده است.

چهار عامل زیر در انتخاب نوع تشک مواج مناسب تاثیر گذار هستند:

  1. مدت زمانی که بیمار قرار است روی تشک بگذراند
  2. میزان بی حرکتی بیمار
  3. وجود و یا عدم وجود زخم بستر و نوع زخم بستر
  4. وزن بیمار

تشک مواج ساده یا تشک مواج تخم مرغی

سطح این تشک پستی وبلندی هایی شبیه به شانه تخم مرغی یا لانه زنبور دارد. از این رو به آن تشک لانه زنبوری هم گفته می شود. جریان هوا در سلول های تخم مرغی شکل باعث می شود وزن بیمار و فشار بدن به تشک جابه جا شود. ضد آب بودن و جلوگیری از تعریق از دیگر ویژگی های این مدل تشک مواج است.

 

انواع تشک مواج

 

تشک مواج تخم مرغی برای چه بیمارانی مناسب است؟

بیمارانی که مدت زمان بستری آن ها زیر یک سال است؛ و مجبور هستند این یک سال را روی تشک بگذارند باید از این مدل تشک استفاده کنند. اگر بیمار دچار زخم بستر نشده است و یا درجه زخم بستر او از نوع 1 یا 2 است؛ این تشک باز هم گزینه خوبی است؛ زیرا با انتقال و جابه جا کردن فشار در سطح تشک مانع از ایجاد زخم بستر می شود؛ و اگر بیمار دچار زخم بسترهای خفیف است کمک به بهبود آن ها می کند.

اگر وزن بیمار کمتر از 120 کیلو است این تشک مناسب خواهد بود اما درصورتی که وزن از این مقدار بالاتر است باید برای آسایش بیمار خود نوع دیگری از تشک های مواج را انتخاب بفرمایید.

 

تشک مواج سلولی

سلول های این تشک شبیه به استوانه های کنار هم است. در این تشک ها نیز جریان هوا کمک می کند تا وزن بیمار جابه جا شود؛ و فشار بین سطح بدن و تشک ثابت باقی نماند. جلوگیری از تعریق و رطوبت از دیگر ویژگی ها این تشک است. این تشک ها نسبت به نوع تشک مواج تخم مرغی ضخیم تر هستند.

 

انواع تشک مواج

 

تشک مواج سلولی برای چه بیمارانی مناسب است؟

  1. بیمارانی که مدت بستری آن ها طولانی است؛ و یا حتی مجبور هستند تمام عمر خود را روی تشک باشند باید از این نوع تشک مواج استفاده کنند.
  2. اگر بیمار دچار زخم بستر درجه 3 یا 4 است حتما تشک مواج سلولی نیاز دارد.
  3. اگر وزن بیمار بیشتر از 120 کیلو است فقط این تشک برای او مناسب خواهد بود.
انواع تشک مواج

 

چرا به تشک مواج تشک زخم بستر نیز می گویند؟

یکی از علت های اصلی استفاده از تشک مواج جلوگیری از زخم بستر و یا بهبود آن است. علت ایجاد زخم بستر در پوست و بافت های زیرپوستی فشار ممتد و طولانی مدت به یک ناحیه است. به همین دلیل است که به زخم بستر، زخم های فشاری (Pressure sore) هم گفته می شود.

زخم بستر اغلب در نقاطی ایجاد می شود که بافت عضلانی بین پوست و استخوان وجود ندارد. در این نواحی جریان گردش خون کاهش می یابد و مویرگ های تغذیه کننده پوست مسدود می شوند. زخم بستر فقط بیمارانی که در حالت افقی و یا به پهلو خوابیده اند را تهدید نمی کند. افرادی که مداوم روی ویلچر می نشینند هم دچار این زخم ها خواهند شد.

نقد و بررسی : تشک مواج ورف ضد زخم بستر مدل سلولی

مزایای استفاده از تشک مواج  ضد زخم بستر مدل سلولی:

زخم بستر یا بد سور Bedsore یا زخم فشاری Pressure sore ضایعه ای است که در پوست و بافت های زیر پوستی و بر اثر فشار ممتد و طولانی مدت بر پوست ایجاد میشود.با استفاده از تشک مواج وکتو ضد زخم بستر مدل سلولی میتوان از این مشکل پیشگیری کرد.

روش سنتی جهت کنترل زخم بستر بیماران این است که آنها می بایست به صورت مداوم و در فواصل زمانی منظم تغییر وضعیت داده شوند و نواحی که در معرض خطر زخم بستر قرار دارند معاینه و چک شوند تشک مواج سلولی وسیله‌ای کمک درمانی است و مطابق با اصل درمان سنتی این وسیله فشاری متناوب را ایجاد می کند و از به وجود آمدن زخم بستر در بیماران جلوگیری می کنید.

زخم بستر اغلب در نقاطی از بدن ایجاد میشود که پوست روی یک برجستگی استخوانی قرار گرفته و در بین آنها عضله ای وجود ندارد مانند پاشنه و بین باسن ها.زخم بستر بیشتر در کسانی ایجاد میشوند که مجبورند برای مدت طولانی در یک وضعیت ثابت بخوابند و توانایی تغییر وضعیت خود در بستر را ندارند.این بیماری از عوارض شناخته شده و مهم بعضی شکستگی ها است. بد سور بسرعت ایجاد میشود و درمان آن مشکل است.

اصول عملکرد تشک مواج ضد زخم بستر مدل سلولی:

  • فشار متناوب با ریتمی مناسب از فشردگی طولانی‌مدت عروق که باعث بروز احتمالی کمبود اکسیژن در بافت‌ها می شود جلوگیری می کند.
  • فشار متناوب تشک را با بیمار و وضعیت قرارگیری او سازگار می کند.

موارد استفاده:

  • مناسب برای بیمارانی که بیش از ۱۵ ساعت از شبانه روز را در بستر می‌گذرانند.
  • مناسب برای بیمارانی که در معرض خطر زخم بستر قرار دارند

 راهنمای نصب و استفاده:

  1. تشک را باز کنید و آن را روی تخته قرار دهید.
  2. تشک را به وسیله بند ثابت کننده تشک به تخت محکم کنید.
  3. پمپ تشک را به وسیله قلاب های پشت آن به پایین تخت آویزان نمایید.
  4. لوله های ورودی هوای تشک را به خروجی هوای پمپ متصل کنید.
  5. دوشاخه برق پمپ را به نزدیکترین پریز برق وصل کنید.
  6. کلید روشن کردن پمپ را بزنید.
  7. قبل از قرار دادن بیمار روی تشک منتظر بمانید که تشک به طور کامل باز شود.

نکات ایمنی و تمیز کردن دستگاه:

توجه داشته باشید که برای استفاده از این وسیله برقی مراقبت های لازم را مانند دیگر و سایر بقیه انجام دهید همچنین جهت ایمنی بیشتر و تمیز کردن دستگاه به نکات زیر دقت کنید.

  1. هرگز با دست خیس دستگاه را به برق متصل نکنید یا از برق نکشید.
  2. هنگامی که از دستگاه استفاده نمی کنید آن را از برق جدا کنیم.
  3. از قرار دادن پمپ در معرض رطوبت هوا اجتناب نمایید.
  4. هرگز در هنگام کار دستگاه اقدام به جابجایی آن نکنید.
  5. هرگز برای تمیز کردن دستگاه از مواد شوینده مانند مواد چربی زدایی صنعتی یا حلال های اسید استیک که باعث آسیب به آن می شوند استفاده نکنید.
  6. جهت تمیز کردن دستگاه از دستمال نرم آغشته به مواد شوینده ملایم یا تمیز کننده سطوح تجهیزات برقی استفاده کنید است.
  7. هرگز سعی نکنید شخصاً دستگاه را تعمیر کنید هیچ دستگاه را باز نکنید و در صورت بروز هرگونه مشکل با خدمات پس از فروش تماس بگیرید.
انواع تشک مواج

منوی اصلی