معرفی انواع زانوبند؛ کدام زانوبند مناسب من است؟

معرفی انواع زانوبند؛ کدام زانوبند مناسب من است؟

انواع زانوبند براساس کاربرد

زانوبندهای طبی پیشگیری‌کننده

زانوبندهای پیشگیری‌کننده همانطور که از نام آنها پیداست با هدف جلوگیری از بروز آسیب‌های زانو مورد استفاده قرار می‌‌گیرند. سوالی که باید بپرسید این است که این نوع آرتز‌ها چقدر می‌توانند از مفصل زانو محافظت کنند و اصلا استفاده از آنها پیشنهاد می‌شود؟ اینطور به نظر می‌رسد که این تجهیزات پزشکی می‌توانند تا حدودی از بروز آسیب‌های جدی به قسمت‌های مختلف زانو مانند رباط و لیگامنت‌ها جلوگیری کنند. به همین دلیل مصرف آنها به ورزشکاران حرفه‌ایی توصیه می‌شود.

بیشتر بخوانید: تق تق زانو نشانه چیست؟ آیا باید به پزشک مراجعه کنم؟

زانوبندهای پیشگیری‌کننده از بروز آسیب‌های جدی به مفصل زانو جلوگیری می‌کنند

زانوبندهای طبی عملکردی (فانکشنال)

این نوع ارتز‌ها برای کنترل آسیب و ثابت نگه داشتن مفصل زانو کاربرد دارند. آنها مانع از فشار بیش از حد بر روی زانو می‌شوند. استفاده از آنها برای افرادی مناسب است که قبلا دچار آسیب‌های زانو شده‌اند.

زانوبندهای تخلیه‌کننده

این نوع از ارتز‌های زانو برای افرادی مناسب است که دچار آرتروز شده‌اند. آنها فشار را از مفصل زانو به استخوان ران منتقل می‌کنند. این نوع از بریس‌های زانو از جنس فوم، استیل و پلاستیک ساخته می‌شوند و حالت افقی دارند.

انواع زانوبند بر اساس جنس

زانو بند کشی

ساده‌ترین نوع بریس زانو است که معمولا از مواد ضد حساسیت تهیه می‌شوند. روش استفاده از آنها بسیار ساده است، کافی است آنها را مانند جوراب بپوشید. این نوع ارتزها دارای سایز‌های مختلف هستند:

  • کوچک
  • متوسط
  • بزرگ
  • خیلی بزرگ

موارد مصرف

  • کنترل و کاهش درد و تورم مفصل به دلیل آسیب‌دیدگی
  • آرتروز
  • جلوگیری از آسیب‌های جدی در فعالیت‌های روزانه و ورزشی
  • رگ‌به‌رگ شدن جزیی
  • کشیدگی‌های عضلانی
  • ثابت نگه داشتن مفصل

 

زانوبند پددار برای محافظت از کشکک زانو

این نوع از زانو‌بندها از جنس نئوپرن باشد. نئوپرن‌ از خانواده لاستیک‌ها هستند که مقاومت و انعطاف‌پذیری بالایی دارند. این نوع بریس‌ها معمولا در ناحیه کشکک زانو دارای بالشتک (پد) هستند؛ به همین دلیل مصرف آنها باعث می‌شود تا فشار اضافی بر کشکک زانو برداشته شود. آنها با ایجاد فشار، گرما و افزایش گردش خون به کاهش آسیب‌های مفصل کمک می‌کنند. پزشکان متخصص، مصرف این بریس‌ها را به عنوان درمان مکمل به بیماران توصیه می‌کنند.

موارد مصرف

  • کنترل سندرم ازگود شلاتر (Osgood Schlatter). بیماری که در آن درد و التهاب در زیر زانو وجود دارد.
  • حمایت از مفصل در هنگام ورزش
  • نرمی غضروف یا کندرومالاسی
  • تق تق زانو
  • کشیدگی تاندون‌های زانو

 

زانوبند آتل‌دار

در ساختار این نوع از بریس‌های زانو چندین آتل منعطف و فنر وجود دارد. این ساختار از مفصل زانو حمایت بیشتری می‌کند. استفاده از آنها برای کنترل بی‌ثباتی زانو و کشیدگی و پیچ خوردگی این مفصل رایج است.

معرفی انواع زانوبند؛ کدام زانوبند مناسب من است؟

زانوبندهای آرتروزی

این نوع بریس‌های طوری طراحی شده‌اند که تماس و اصطکاک بین استخوان‌های مفصل را به حداقل می‌رسانند. یکی از مهمترین ویژگی‌های این نوع بریس‌ها این است که می‌توانید فشار آنها را تنظیم کنید.

معرفی انواع زانوبند؛ کدام زانوبند مناسب من است؟

زانوبندهای لولادار

پزشکان استفاده از این نوع آرتزها را به بیمارانی توصیه می‌کنند که جراحی مفصل زانو انجام داده‌اند. این زانو‌بندها، از مفصل زانو هنگام خم کردن محافظت می‌کنند.

زانوبندهای لولادار، آرتروزی، آتل دار، پد دار و کشی از رایج‌ترین انواع بریس‌های زانو هستند.

بیشتر بخوانید: علل قفل شدن زانو چیست و چگونه درمان می‌شود؟

مدت زمان استفاده از زانوبند چقدر است؟

بریس‌های زانو تجهیزات پزشکی موقتی هستند که مدت زمان مصرف آنها به شدت و نوع آسیب مفصل زانو بستگی دارد. برای گرفتن نتیجه بهتر حتما در این زمینه با متخصص مشورت کنید.

عوارض بستن زانوبند طبی چیست؟

اگر هنگام استفاده از زانوبندها دچار بی‌حسی در پا، کاهش جریان خون، بثورات پوستی، خارش و افزایش درد زانو شدید، حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. استفاده نادرست از این ارتز‌ها می‌تواند به بدتر شدن عوارض منجر شود.

چند نکته برای بستن زانوبند طبی

  • با توجه به آسیب زانو به سراغ زانوبند مناسب با سایز مناسب بروید. پزشک متخصص می‌تواند شما را راهنمایی کند.
  • بریس زانو را خیلی شل نبندید. شل بستن آن باعث می‌شود تا هیچ حمایتی از مفصل زانو وجود نداشته باشد.
  • مدت زمان استفاده از ارتز زانو به شدت و نوع آسیب بستگی دارد. در این زمینه از پزشک متخصص راهنمایی بخواهید. استفاده طولانی مدت از بریس‌های زانو باعث وابستگی مفصل به آنها خواهد شد.

طریقه بستن زانو بند طبی

زانوبندها طراحی‌های مختلفی دارند، برای استفاده برخی از آنها مانند انواع کشی کافی است فکر کنید که جوراب می‌پوشید، فقط باید آن را تا ناحیه زانو بالا ببرید.

برخی از زانوبندها دارای نوار و تسمه هستند. در ابتدا باید سعی کنید بریس دقیقا در محل زانو قرار بگیرید و سپس نوار و تسمه‌های آن را اندازه کنید. این نوارها نباید در قسمت کشکک زانو بسته شوند، چرا که هنگام خم و راست کردن مفصل به مشکل برخورد می‌کنید.

سخن آخر

زانوبندهای طبی راه‌حل خوبی برای کنترل و درمان آسیب‌های مفصلی هستند؛ اما باید بدرستی انتخاب و مصرف شوند. استفاده نادرست از آنها می‌تواند آسیب را شدیدتر کند. به همین دلیل بهتر است قبل از مصرف آنها با پزشک معالج مشورت کنید.

منوی اصلی